+++ Oefenen voor de Worldtour Tenniskids +++
pictohome
> MOMENTEEL WORDEN ER INDOOR GEEN LESSEN GEGEVEN VOOR DE JEUGD.

Oefenen voor de worldtour Tenniskids/ Op zondagmiddag 18 december 2016 organiseert tennistrainer Hans Peppelenbos i.s.m. Sportcentrum Teteringen een TennisEvent. Je leert op deze middag alles over spelregels, serveren, tiebreak en al die andere onderwerpen die je moet weten over deze leuke sport. Overleg met de tennistrainer of jeugdcommissie van jouw club. Kosten rood E 5,- p/p en oranje E 7,50 p/p. Voor info en aanmelden (tot 10 december): hanspeppelenbos@hotmail.com Locatie: Sportcentrum Teteringen Donkerstraat 36 Teteringen www.tenniscentrum.nl


Meedoen met de cursus/ Tennis heeft zich ontwikkeld tot een sport voor iedereen. Er zijn inmiddels 1 miljoen mensen in Nederland die deze sport beoefenen. Om kinderen al op vroege leeftijd te laten kennismaken met deze sport worden er bal- en slagvaardigheidscursussen en wedstrijdtennis gegeven op diverse dagen o.l.v. een gediplomeerde tennistrainer van tennisschool 'BeterTennis'. Deze lessen zijn bedoeld om de kinderen een plezierige en gedegen voorbereiding te geven van het tennisspel. Tevens leveren de beoefening van de basisvormen van tennis een belangrijke bijdrage aan de lichamelijke opvoeding en motorische scholing van het kind. De cursussen zijn bedoeld voor kinderen tussen 6 en 10 jaar. Er wordt in diverse groepen les gegeven, afhankelijk van leeftijd en niveau. De kinderen beginnen met de bal/slagvaardigheidscursus en deze wordt opgevolgt door de slagv.-/wedstrijdcursus.
De cursussen bestaat uit 9 lessen van een uur en aan het einde van de cursus krijgen de kinderen een herinneringsdiploma.


De kosten/ De kosten voor de cursus zijn E 75,- (in een groep van 6 kinderen).


Balvaardigheidscursus/ Spelenderwijs kennismaken met de tennissport. Balvaardigheid is een bepaalde handigheid (motoriek) die iemand (ontwikkeld) heeft ten aanzien van het spelen met ballen. Het is een basisvaardigheid om tennis goed te leren spelen. De kinderen doen oefeningen waarbij racket en bal worden gebruikt zonder dat de bal kaatst (van het racket omhoog) of stuit (van het racket omlaag). Er worden lessen gegeven in groepen van 8 kinderen. In deze cursus van 9 lessen wordt de noodzakelijke basisvaardigheid bijgebracht die nodig is om goed te leren tennissen.


Slagvaardigheid-wedstrijdtennis/ Het verbeteren van de samenwerking tussen de verschillende lichaamsdelen. Wanneer oefeningen met met racket en bal worden uitgevoerd en er is sprake van stuiten, kaatsen of een slag, spreken we over slagvaardigheidsoefeningen. Het spreekt voor zich dat hier meer wordt gevergd van de samenwerking van de verschillende lichaamsdelen ten opzichte van elkaar. Er worden lessen gegeven in groepen van 6 kinderen. In deze cursus van 9 lessen wordt de noodzakelijke basisvaardigheid bijgebracht die nodig is om goed te leren tennissen.
Wedstrijdtennis/De kinderen zijn er aan toe om te leren een wedstrijd te tennissen. Spelregels, sportiviteit en plezier in het spel zijn de uitgangspunten van deze cursus. De lessen worden gegeven in groepen van 6 kinderen.